Szigeti György
Szíriusz-kereső
Lopakodott az este,
szemem szemedben leste
lebbenő lámpafénynél
a Szíriuszt kereste.
A meggyfa már virágzott,
éreztük, tudtuk, látszott,
hogy jön a tavasz végre,
az örök ifjúságot
hozza, azúr az égbolt,
minden tökéletes volt,
szívünknek esküvését
nem árnyalhatta fényfolt,
oly könnyen megfogadtuk,
kiharcoltuk, nem kaptuk
egymást az élet árán,
s magunkat megtagadtuk.
Lopakodott az este,
nem volt, ki észre vette;
szerelmünk messze látó,
a Szíriuszt kereste.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-05 11:36:47 Utolsó módosítás ideje: 2013-02-05 11:36:47
|
|
|