Autosensibilisatio
rituális pazarlásba kezdtem égettem
gyűrtem lépteimet Pesten át
a Váci utcán át a hídon Budára
át a kétkedésen fiatalságon utána
meg azért mert kívántam kértem
keserű csókokért az undorért értem
azért mert sosem tetszett benned
mert belém lehelted és én magamba
szerettem
rituális pazarlásba kezdtem eltörtem
sodródtam belélegeztem az
éjszakák könnyfakasztó szagát
a Gellért Szállót magát a mocskot
és a ráhányt összes csillogást a Duna
tükrén ringó zaklatott elmúlást a
jelent benne a múlt szédülését
bágyadt émelygést s a lüktetés két szál
cigarettáját
rituális pazarlásba kezdtem gyújtottam
görgettem elmerengtem egy szétmálló
függőség kálváriáján villamossíneken
banális rímeken megrepedt járdán
tíz fokban térdeplő csövesek tenyerén
a sosem volt te meg én kényszerén
és hiányod felizzó hamuján tovább mert
ebben a slukkban az egész világ vagy
felöklendezve
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-24 23:24:51
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-24 23:24:51