szóltam volna, nem lehet
itt minden mondat fáj még
odafönt csak Pest lehet
idelent meg az árnyék
angyalok is ott járnak
ahol sok a nagy-lámpa
falun a holdvilág van
de az is mindhiába
uraknak a könnye kék
nekünk fagytól a lábunk
ezt hívják úgy, söpredék
legyél vendég minálunk
mert a vidék olyan lett
ma nem jut néki semmi
isten véled Csodapest
nem tudok magyar lenni