Kósa Emese
Nem végrendelet
Hátrahagyok mindent,
amiket gyűjtöttem,
turkálóból rongyot,
néhány könnycseppet,
molyrágta időket,
foszladozó felhőt,
légypiszok béreket,
ez volt a menő.
Nem akar ez úgyse
végrendelet lenni,
de jó ha az ember
tudja: hasztalan
nem lenni vagy lenni,
félni az baromság
volt már szép tavasz és
hosszú forró nyár.
Most az ősz a szeres,
nyomtatott szeretet
utánad hajítom,
ha kell, felveszed.
A tél is zakatol
mérföldes csizmában,
ha mégis becsapna,
ürügy, alkalom?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-13 21:08:53 Utolsó módosítás ideje: 2012-11-13 21:08:53
|
|
|