a játékos
bérletet kaptam a földre,
nem kérdezték, akarom-e,
azt se mondták, hány évadra,
belementem a játékba.
mondhatod, hogy hazug lélek:
egyszer árva leánygyermek,
másszor öreg rizsporos hölgy,
hogy nem nyeli már el a föld?
epekedő csélcsap legény,
deresedő férj (nem úgy él),
kissrác, kinek lelke nemes,
eladó lány, kendőt hímez,
kórista az operában,
még dudás is skótszoknyában...
kortalan eljátszom mindent,
belejöttem, ki sem ismersz;
szerződésem hogyha lejár,
én játszom a csuklyás kaszást,
szemberöhögöm: te gógyis,
nincs is halál, mit akarsz itt?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-04 14:04:00
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-04 14:04:00