Költözés
Egész nap azon tűnődöm
most kapituláltam?
de nem. ez csak a költöző házigazda
utolsó gesztusa volt
aki a távozó vendéget kikíséri
***
Kiszúrják, mikor bámulom a semmit
ilyenkor lehet ellopni pénzt vagy ötletet
te egy életet akartál, de megragadtam
szorítottam, mint az ügyesek a
tömegben a táskát.
visítottam és eltorzult az arcom
nem fuldoklás volt
nehogy egy vízbe fúló személyt
képzeljen el a verset olvasó
ne is valami bokszmeccset
ahol folyik a ringben a küzdelem
nem. itt másról szólt már minden
a végső elszámoláshoz gyűjtött cédulák között
ez egy fontos nyugta volt, amit
nem engedhettem veszni hagyni
Az ö s s z e f ü g g é s e k i s m e r e t e nélkül
szóltál könnyelműen
meg aztán amnéziában szenvedsz, mint annyi más
még egy darabig egymás mellett létezünk
aztán integetek majd
- harag nélkül -
mielőtt bezárom magam mögött
Az ajtót
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-17 22:39:03
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-17 22:39:03