Amikor jó jegyet kapok matekból,
anyu mindig vesz nekem
egy lila bocis csokit,
és azt mondja:
- Látod, látod
még a lila boci is örvend!
Hát én nem értem,
a múltkor, amikor falun voltunk,
a szomszéd bácsi kertjében láttam
egy bocit, nagyon kövér volt és sáros,
de nem lila.
Akkor nekem anyu hazudott?