GYÖNYÖRÛ HÓVIRÁG Gabónak IV.
Nem kell az ígéret, nem kell a szó,
Csak ha szívből jövő és ki is mondható.
Gyönyörű Hóvirág, emlék lesz csupán ?
Én meg majd itt állok árván és sután ?
Ha nem ígérsz semmit, számon sem kérhetem,
Legfeljebb szomorúbb lesz majd az életem.
Érzelem húrjait lantomon pengetem,
Mit ér az élet ha elszáll a Szerelem ?
Elszállnak álmaim, elszállnak vágyaim,
Itt marad szenvedés, itt marad majd a kín.
Gyötri a lelkemet, gyötri a szívemet,
Elviszi messze majd, ahol nincs kikelet.
Gyönyörű Hóvirág, éltető kis virág,
Elképzelt Szerelem, elképzelt szép világ.
Vágyaim, álmaim, eltűnnek, elszállnak,
Ahol majd engemet jó szívvel nem várnak.
Beborul most az ég, kialszik már a fény,
Álmaim Angyala, szépséges földi lény.
Eltűnik messze most, eltűnik örökre ?
Bánatot hozva rám,szerelmes szívemre.
Zirc, 2004. Május 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.