Szíriusz
A halál suhant el mellettem
hétfőn éjjel
és én kedden reggel
riadtan néztem
a szőnyegen heverő
kártyalapot
miért éppen ez
miért éppen ez a sötét-árny-kép
esett ki
fejem fölül
a pakliból
talán
csak az ősz üzent
a nyár végi hőségben eltikkadt levelek
remegve hullottak le a fákról
nekik már nem ragyog Szíriusz
s nekünk vajon lesz-e még színes élet
a világ is elmúlik egyszer
jön a tél
és e dermedt hangulatban
majd ki emlékszik arra
hogy valaha illatos jezsámen virágot
borzolt a szél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-30 22:43:38
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-31 00:20:28