Vágyat faragok
forgács nélkül
korhadt fatörzsből
s lombja-zöldjét
ami még kihajt
meghagyom ékül
lássátok
élni akarok
partjára kifordított
medertelen tó
Életem bérbe adták
sorsom a haszonélvező
s ha dolgaim jól is alakulnak
régi énem mutatom újnak
tüzes szónokként öreg hordón
letagadom hogy gönceim
kifordítva hordom.