Farkasok
Farkasok járnak a réten
az évközi hetedik vasárnapon
szárnyait töröm a légyzümmögésnek
és bizony mondom néktek:
- nem szigorúan
hanem jól
kell válogatnotok!
Kitárom két karom az égre
már régen nem bánom
ha a Napból tűzeső potyog
s ha leteszem egyszer a tollam
az utolsó mohikán
- eztán -
akkor is én
vagyok
Farkasok járnak a réten
az évközi tizenhetedik vasárnapon
Jézus felment egy hegyre
talán túl közel ült le
a néphez
és hozzánk -
gonosz szél suhant át
- akkor -
a tanítványokon
A keleti égen kigyúlt egy felhő
- furcsa jel
ezen a korai alkonyon -
nyugatról szédült viharfelhő
- baktat -
semmi sem történik lassan
csak az ember túl türelmetlen
és bolond
Farkasok járnak a réten
az évközi huszadik vasárnapon
az éjszaka csendes
lámpafény táncol az esőcseppeken
merészen csillog száz juharfalevélke
mintha szentjános bogarak lámpásai
gyúltak volna rajuk
- tömkelegével -
vagy mintha Karácsony lenne most
Farkasok járnak a réten
mindegyik évközi vasárnapon
Ha ünnepet ad az Isten egy-egy nyári zivatarhoz
miért félnék attól
hogy majd engem feledni fog?
2012. július 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-30 12:23:30
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-30 12:24:53