tört-lét
amikor nőttem
eltört a lengőbordám
így gyökeret eresztettem a betonba
csepel-szigeti gyárak árnyékában
néha megmozdult a szél
fém szaga szorult a délutánokba
köszörülés égette éveim
kőbányaik páráján rogyott le az este
az abroszok kockáit a Dunába vetettem
egyszer sikítóval vágtak belém
géphordák borultak a betonon lefelé
akkor eltört valami a rendben
kendővel takarta el anyám a szemét
mikor szárnyaimat a falra
tajtékozva szögelte fel az ég
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-11 23:06:35
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-11 23:06:35