variációk a szabad szabadságnélküliségre
(1)
vehetsz magadnak plazaban manikűrkészletet,
parfümöt, tűsarkú cipőt, kényes cifra sálat, anyádnak
képeslapot, apádnak alsógatyát, bátyádnak laptopot,
párodnak magad helyett fölfújható rózsaszín guminőt,
mesterséges tóból kifogott műanyag aranyhalat
(2)
képzelhetsz magad köré döglött demokrácia helyett
virtuális államot átlátszó várfalalakkal, törékeny
városokkal, szikrázó szökőkutakkal, felhők fölé
nyújtózó tájba simuló karcsú fákat, impresszionista
égvászonra fröccsentett kontúr nélküli madarat
(3)
ölhetsz akarattal, szóval, tekintettel, fegyverrel,
használhatod hozzá késed, lándzsád, íjad, kardod,
muskétád, ágyúcsöved, hatlövetű coltod, géppuskád,
uzid, magnumod, lézerpisztolyod vagy fénykardodat,
nem vagy szabad,
vagy nem szabad
(4)
ölelhetsz gyengéden, szorítva, halkan és sikoltva,
vétlen és észrevétlen, szemtől szembe, orozva,
foggal és körömmel, csókkal és örömmel, szívből
és szívtelen, lehetsz ártón és ártatlanul vad
(5)
szerethetsz szimultán szingli nőt, szépelgő kamaszt,
székükbe szorult szónokló szerkesztő urakat, számító
transzvesztitát, biszexuális balekot, cyberfantomokat,
nem vagy szabad,
szabad nem vagy,
vagy?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-09 07:35:43
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-12 11:48:02