Sárkány...
Én Szép gyilkosom, tüzes sárkányom
Vágy-leheleted égessen, ne fájjon.
Két karod, mint vonagló ágak a fényben,
vértelen virágjaid most életre téptem…
Sebeimre szedtem gyöngyfürtű gyógyírt
szívem éjfekete, könnyeiddel gyógyítsd...
Későre jár, kondult tán tucatszor az óra,
ébredjen - élesszen titkos mandragóra...
Égszemű sárkányom, leszek a lelked,
hét-világ életed, hogy érezzem, engedd.
Járjak a földön, és vízen is lebegjek,
tengernek mélyéről igazgyöngyöt szedjek...
Szárnyaid add kölcsön,, felhők fölé szálljak,
engedj ma repülni, szabaddá hadd váljak.
Hold, tüzes fényével vakítson az éjben,
szikrázó csillagként zuhanjak a mélybe.
Járjam meg pokolnak az összes tornácát,
Belzebub fiaknak patás öröm táncát
hétszer, hogy csendüljön harangszó a mennyben,
hétszínvirág nyíljon gyönyörű szívedben…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-26 20:55:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-26 20:55:09