Társ nélkül
arcunkra ráncosodik az ünnep.
Lelkünk összegyűrt kokárda.
Hazám, ölelj meg,
húzz ujjamra karikagyűrűt.
Csokrom búzakalász fonat,
fátylam a Tisza fodrozza.
A világ már készülhet
a menyasszonytáncra.
Harminc év múlva pedig
lyukas zoknilobogónkat
emlékként lengeti.