fényes kardunk
Fényes kardunk,rozsda fedi
a magyar nép bántalmait nem feledi.
Kardunk régen,fényesen csillogott
rajta vér,és szenny,foltot nem hagyott!
Népünk nem engedte,hogy éle csorbuljon
éles pengéje,ok nélkül lesújtson.
Pengéjét a szeretet,és összetartás élezte
markolatát a nép,rá méltó kézbe helyezte!
E kard,melyet őseink hordtak
hatalom előtt,térdre nem borultak!
Kitartóan védelmezték,vele e hazát
a nép tartotta kezében,díszes markolatát!
Mára elvették tőlünk,e fényes kardot
a nép a hatalom előtt,fejet hajtott!
Rossz kezek fogják,díszes markolatát
melyek hagyják veszni,e magyar hazát!
Pengéjét ellepte már,a rozsda
de a nép talpra áll,és fényesre csiszolja!
Megteremti újra,a szeretetet és békét
azzal élesíti,őseink kardjának élét!
E kard lesújt majd,a kapzsi hatalomra
mert markolatát újra,a nép fogja!
Megvédi és visszaszerzi,ősei hazáját
újra fénybe emeli,a magyarok országát!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-10 08:40:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-10 08:40:55