Odatette a létrát a kápolnafalhoz.
Felmászott rá.
A másnaposságtól imbolygott,
ahogy Krisztus arcához közeledett a vizes ronggyal.
Nem érte el.
Elengedte a kiszögelést,
és a legutolsó fokra állt,
úgy sikálta a glóriát.
Ragyogott.
Távolról nem lehetett eldönteni,
kinek a feje felett.