elvadult dalok
nem tudlak tovább etetni
megölni elhagyni sem
nem vagyok senki
édese kutyája korcsa
amit elvettek tőlem
az idő húsba oltva
visszahordja
nem lehetek igazán árva
csak egy anya gyógyszerszigetre
száműzött első ordítása
felébredtem
s te végignézted
a bennem feltárt messzeséget
vártam
beengedjenek egy ajtón
hagytam
kidobjanak az ablakon
mert sokszor azt hazudtam
én nem veled lakom
pedig fél lábbal
már álltam otthonnak hitt földeken
egy nap kivágtak
akár rothadó törzsű fákat
mikor az útra dőltem
nem sorolt fel senki
eredendő bűnöket
egyszerűen megtörténhetett
(ott voltál akkor is)
anyám megjósolta sorsomat
én lassan felneveltem
tévedéseinket
bárki igazságát kihevertem
a tiédet is
félig nyárban fáztam éjjel
te elindultál s nem jöttél el
oly szabad vagyok kénytelen
hogy analizálni sem merem
tudom
én rajzollak körbe téged
a körön kívül nincsen hatalmam
föl nem szántott földjeinket
csak én akarom
nem tudlak tovább etetni
megölni elhagyni sem
lennék édesed
kutyád vagy korcsod
ahogy lélegzetem visszatartod
hagyom
felfedezd
a bennem feltárt messzeséget
mert nem bírom már az erdőt
az útra döntött almafákat
nem marad más belőlem
csak elvadult dalok
s te mozdulatlan hallgatod
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-08 17:24:11
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-08 17:24:11