Feltámadás
Kerestelek a temetőben,
s ott voltál
a zuzmólepte ódon sírkövekben,
ott a harkályvájta vén akácfában,
a reppenő cinegék cittegő dalában,
s ott voltál bennem,
mikor hazafelé mentem...
(2005. Halottak napján)
*
...ma nem kerestelek... ma épp` befelé néztem...
...ott ültél a hideg sírkövön,
és mosolyogtál: ne aggódjak, nem fázol fel,
s hogy az élet oly rövid, hát legyen sok örömöm...
...hogy a túlvilág a hideg, de emlékeimben
melengetlek és Te ettől vagy derűs...
...hogy így emlékezzem Rád, a napsütötte téren,
és nincs sötét sikátor, az csak folyón túli füst...
(2010. Halottak napján)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-29 20:24:29
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-29 20:24:29