Egy füstös kis Caffé
Kávéház üvegén tükörben látom
egy gőzölgő csésze füstjében magam,
hol szellemes táncomat csiklandón járom,
de rúzsos szipókán eláll a szavam.
Szivarfüst otrombán orromba vág ma,
dohánya dohos és deres szakáll,
ételszag kísér a kis ruhatárba,
hol lassan kihűlök, sál inamba száll.
Félúton fogasról újságot nézek:
vezért cikiz talán a vezércikk?
...tejüveg párám már szmogcseppet éget,
nyomomban parázsló, koszfehér csikk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-07 13:26:01
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-07 13:26:01