Téli álom
Csak egy levél maradt fenn a gesztenyefán,
jéglakkozta ujja már nem integetett,
festenem, ha kéne, lefagyna talán
mindkét kezem, hóba hullna szivárvány ecset.
Csak egy levél dermed a tüskerózsa közt,
feladója szétfolyt, vércsepp a pecsét.
Ki hívott e helyre? ... haja dara?... szösz`? ...
zúzmarás fejemből szitál az emlék.
Ködbe burkolózom, deres kabátomból
hunyorgok a múltba, s csak száll leheletem
fel a fátyol Holdig, mely altatót dúdol,
hát az első hóvirágig eltemetkezem...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-31 13:31:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-31 13:31:09