Mérleg
két serpenyő
balra ezüst a tó
jobbra zöld a mező
s középen a jegenye
mérlegnyelve
ágai között
beágyazódott fészekrepesz
a fa a táj megszokta már
nem fáj
nem bizsereg
nem vándorol
alatta sétáim halottja
szürke öltönyben
kiterítve fekszik az út
emlékeimben állok
de működnek bennem célok
eszmék akarások s mint kacs keres
zsineget drótot ágat kereslek téged
megtalállak és rádfonódok
ám most még középen
anyám apám keresem
s az örzsenénéket nagytatákat
szekérnyom vízjelét
mely ismét hamisíthatatlanná
tenné e tájat
dél van árnyékom is alig
ezüst és zöld egyensúlya
tartja a valóságot
nincs mi kibillentse
fönn kóros madárhiány
kék betonba keverve
épül az ősz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-31 10:49:18
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-31 11:06:32