Lélek-zenemű
Hív a toll és hív a papír,
hív az ihlet, hív a Nap
fényben úszó sugarain
a verset szült pillanat.
Hív akkor is, ha csak toll van,
vagy papír és toll sehol,
mikor szóhoz szót csatoltan
mind a szívedben dalol.
A megálmodott betűket
formáld úgy, mint dirigens
pálcával a zeneművet.
S hallod. A vers, így is vers.
De ne írj, ha nem dalol már
az a lélek-zenemű,
mi több volt papírnál, tollnál,
amíg benned verset szült.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-28 19:22:22
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-29 10:28:51