Akkor ott, régen…
ott voltak ketten állva a fa alatt el
idegenedetten hirtelen már látta
midőn megette az almát olybá
naná azt a gránátos változatot csak
mintha a mag iszalag vóna szalag is
és szakadás rajta nedvező piros réteg
husának az édese a sötét középhez
rántja a természet szemét tele
várakozással lesz-e béke még…
nem lett s nincs azóta se
megvadultan ítélte el azt amit ett
és a kedvesét víziója által vezetve
mindaz mi még előtte s ami
a háta mögött volt már és fönt
fennen az égi test árnya
feketés vércsíkot habozva
nyugodott le a rónán s
hogy hogy habzott a torta
mert az ítélet úgy szólt láttak mindent
mindaz mi lesz a tudatukban forrt
még szétesőben is már
elhalványulva a széleken a világ
és a lángok csókja ég lobog a szemekben
a jövőért máris mi zokogással telten
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-23 19:44:12
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-23 19:44:12