Oh, salve Silvester!
Üdvözlöm víg Mester!
Ajánlatát mára elfogadom!
Fogom is cókmókom - ne kelljen bókolnom -
suhanjunk el innen gyors fogaton!
Egyetlen éjjelre fújjon a szél szembe,
irány hát Girland és Bohémia!
Konfettit lányokra szórunk és bálokban forgunk,
hol szakad a drapéria.
Hidakra sóhajtunk, szerelmet felhajtunk,
táncolunk maszkokkal sikátoron,
ha eldurran petárda - árva lesz a zárda -
bódultan BUÉK-ot kiáltozom.
Gondtalan, gondolán gondolom: majd talán
eltűnök hirtelen egy híd alatt,
utas és Holdvilág árnyékom száz nyomát
keresi ott, ahol a part szakad.
De trombita fülembe távolról szüremle,
macskajaj szájához megérkezem:
Velence, lázálom, Szilveszter, pápázom...
...bólésüvegbe lóg a fél kezem...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-20 11:21:04
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-20 11:21:04