Megvakító varázslat
Kinyílt ököl s bezárt tenyér.
Kivetkezik magából
csontig a világ.
Egyszer üt,
másszor simogat.
Husángcsend kalács zajban,
s a fákon szilvakék álom.
Megbékélt, holt akták közt,
már nyugszik a lélek.
Kitárja ajtaját a múlt,
az agy rozsdáll,
befogad, kihagy.
Ajtónálló se kell,.
a titok szabad préda,
feltárul, hallgatni fog,
s ha szól, magára se ismer.
Nincs, aki higgyen,
nincs, aki reméljen,
mi volt, mi van, mi lesz.
Megvakító varázslat.
Úgy történt mindez régen,
ahogy ma akarjuk,
hogy megtörténjen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-17 12:22:37
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-20 18:16:33