Kamaszkult 2.
a tornacipő. emlékszel?, amilyet 68-ban.
forradalom helyett koncerteken.
adogattuk egymásnak az álmokat,
mint labdát a pályán.
már láttuk a Nagyítást.
minden olyan egyszerűnek tűnt.
mindent tudtunk,
ismertük Fellinit, Jannis Joplint, a Beatlest.
színészeket, írókat, festőket,
a piacon mintás otthonkájában a kofát, Manci nénit,
láttuk a hentes véres kezét, amint fehér kötényébe törli.
és egy este a kapualjban
rámcsimpaszkodott a szerelem.
másnap a sulinál új dorkóban vártál.
szemceruzával szívet rajzoltam rá.
Bródy-tincseiddel játszottam,
te felajánlottad a papás-mamást.
nevettünk.
„lehozom neked a vöröscsillagot”,
mutattál felfelé
a tanácsháza lépcsőjén
és kezed a mellemhez ért.
másfél hónapos szerelmesek voltunk.
ha eszembe jut, újra úgy érzem magam.
mintha látnál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-14 16:45:53
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-14 16:45:53