Mondókák
Óra ketyeg: tik-tak-tik-tak,
a hasadra süt már a Nap.
Kelj fel Ferkó, ne lustálkodj,
fut az idő szalmazsákon.
…
Eső esik: kopp, kopp, kopp,
ütlegeli kobakom.
Varjú mondja: kár, kár, kár,
megázik az új ruhám.
…
Hulldogál a selymes hó,
sürög-forog Télapó.
Hógolyózni szeretek,
kapjad el a fejedet.
…
Dértől csipkés domboldal,
szánkázhatok egész nap.
Dombra fel és dombról le
integet a hóember.
…
Széllel bélelt nagy kabát
forgószélben táncot jár.
Kettőt jobbra, kettőt balra,
körbe-körbe karikába.
…
Ködben szundít január,
malac röfög, kornyikál.
Hová bújtál hóember?
Afrikában meglellek?
…
Felhő gubbaszt fent az égen,
hulljon a hó, én azt kérem.
Végre itt a szünidő,
hógolyózni kitűnő.
…
Fagy csücsül az ágakon,
hótündér csak hajbókol.
Mikor lesz már igaz tél?
Megsúgnád-e kicsi szél?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-03 12:10:56
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-03 12:10:56