Tánclépések
Ha mikroszkóp alá teszel egy hópelyhet, aprócska balerinát fogsz látni, amint benne táncol. Lábai gyorsan mozognak, valójában maguk a tánclépések olvasztják fel a havat, amelybe a balerinának - ez aztán a finálé - bele kell fulladnia. A művésznőt a legkevésbé sem érdekli, ha végignézik az egyébként titkosnak nem titkos, de semmiképp sem nyilvános előadását. Művészet ez, amely önmagáért létezik csupán, és a pusztulása sem mutat túl önmagán. Olyasféle ez is, ahogy ebben a pillanatban valahol valaki épp a nagyítója alá tesz egy hibásan ketyegő órát, és látja, hogy le-fel sétálsz a mutatón. Azt is hihetné, hogy ez a te idétlen le-föl battyogásod, tánc, amivel végül kilazítod a mutatókat, és tönkre teszed a szerkezetet, de amikor megszűnik a ketyegés, és te már ott fekszel, kiterülve, karjaiddal a legkisebb mutatót ölelve, tapsolni fog neked, mert amit műveltél, az művészet volt számára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-28 10:52:46
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-28 10:52:46