Barry Lyndon (2011)
Narancsmécsbe citromolaj,
Opálra törik a lámpa fénye,
Pompás paplanhoz popzene,
Jó Barry Lyndon zenéje.
Ha december éje, kamilla
Kaméliának, csip' szerecsendió,
Forrborszívembe szegfűszeg,
Jön Schubert: piánó trió.
Pam-pam-pam-pampapam,
És sírni kezd a hegedű:
Szegény Schubert buzi volt,
Vonszolja lemezen a tű.
Vérpatak-karc, rá fahéjtutaj,
De rizspizsamában esendő,
Felborulsz, tüdőrózsaágyba,
Köhögsz, s véres a zsepkendő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-16 15:12:35
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-16 15:12:35