Petz György
Antillák
Vegyél egy nagy levegőt,
többit bízd a vízre,
nyújtózkodj el széltiben,
hosszában kiterjedj –
tenger tart fönn, életed
nem enged süllyedned,
valamennyi szakadék
rája, barrakuda,
ismeretlen mérgezők
illesztve múltadba;
hason, búvárszemüveg,
látod, mitől félnél,
leveszed és hanyatt dőlsz,
lebegsz felhők szélén;
fent is kék és lent is az,
magad megkékültél,
hogyha majd az alkony jön,
más színekben élsz még.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-29 21:01:05 Utolsó módosítás ideje: 2011-11-29 21:01:05
|
|
|