Fegyelmezett légy
Fegyelmezett légy, öregem;
csak néhány röpke év van hátra,
ne állj fel soha vesztesen,
inkább vesszen minden, hiába,
már tenni semmit sem lehet,
meg kell köszönni istenednek
a hozzáadott éveket
azoknak is, akik szeretnek,
s eltűnik minden rigolyád,
ezért is örülnek, hogy élsz még,
az ég áldását kérve rád,
hogy ne gyötörjön semmi kétség.
Azok majd megszűnnek talán,
melyeket társadul reméltél,
s az élet sötét oldalán
cél nélkül talált rád a kék tél.
Bűneidet nem kettőzöd
azzal majd meg, hogy nem szégyelled,
sikered nincs, talán győzöd
erősíteni a türelmed.
Fiatalon hal meg, akit
egy kicsit is szeret az isten,
hogy téged, vagy más valakit
kedvel, arról híred nincsen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-23 23:34:06
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-23 23:34:06