A mosógéphez
erőm s időm kímélője
könyörgök, hogy ne dögölj be!
napok óta prüszkölsz, krákogsz
„fuga” helyett csak nyivákolsz;
simogatlak, szeretgetlek
calgonnal is megetetlek…
ha most elhagysz, belehalok
újat venni sosem tudok
te voltál a szemem fénye
túlóráim büszkesége;
éles kép villan a múltból
két műanyag piros lavór
kétnaponként húsz pelenka
porckorongok koptatója…
anyám még teknőben mosott
lepedőket csavargatott
Juliska jött segíteni
súlyos ruhát teregetni…
gondolkodom, hogy is volt rég
mikor nem volt még ilyen gép
patak kéne, nem a Duna
minek vize csupa dzsuva
János vitéz Iluskája!
tanultuk az iskolába’
hűs patakban ruhát mosott
(Jancsinak is csókot adott)
fel se fázott, háta se fájt
felkapta a kosár ruhát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-11 15:28:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-11 15:28:39