WégCél
Rottyan ég. Arkangyalok fara zeng.
Kóros művek fenekednek lentre.
Vásott vásznak kavarognak fentre.
A vak ablaküveg feszengve cseng.
Dörren föld. Ördöngenek a népek.
Temetők habzanak föl fehéren.
Talaj szökken Elohim egére.
Bolygó görög a kígyó fejére.
Csont sípol. Senki se fújja a dalt.
Szállni eresztik a bordák a jajt.
A torkos idő kiadja mit falt,
Életeken keresztül: csak a szart.
Izzik víz. Elfőnek a szép sellők.
Rajba gyűlnek a leszakadt emlők.
Sebesen zugnak alá a felhők.
Hószín parázzsá égnek az erdők.
*
Bőr sziszeg. Senki se hasogatja.
Emberbőr csuháját varrogatja
a Víg-Vajákos, és szagolgatja
A bűnt az irhán, meg latolgatja
Súlyát, a szörnyű-könnyű erénynek.
- Mán’ senkit sem mondok az enyémnek.
Ferencem! Belátom -szól- te nyertél!
Képmásomba beletenyereltél:
Elismerésem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-09 15:32:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-10 09:34:03