AGGÓDOM
Halk szavú csend ölel át
amikor gondolatban
elmerengve nézek körül
a világban. és beleborzongok
a valóságba
hogy embermilliárdok életét
biztonságát veszélyezteti
a nukleáris háború
közeli veszélye,
amely az emberiség
végső pusztulásához vezethet.
K ia felelős mindezért
kérdezem aggódó szívvel
amikor egy belső,
dübörgő hang így válaszol:
Mi Emberek, felelősek vagyunk
a sajátsorsunk
kedvező vagy kedvezőtlen,
boldog vagy boldogtalan alakításáért
és mi tehetünk azért valamit,
hogy az atomháború
rémképét végleg eltávolítsuk
eg szebb jövőt,
jobb jövőt alkotva
a ma és az utánunk jövő
holnap Emberének.
Zirc, 1982. 11. 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.