Gyűlölj vagy szeress
Gyűlölj vagy szeress
lőporod van elég
így teremtett embernek az Isten
érezd és értsd
a mozdulatlan vágyat
hogy ítélni tudj jó és rossz felett
mikor kihajózol
s visz repít viharfényed
s tengered lángol
partokat keress
csendes öblöket
tudd melyik mivé tesz
s mivé teszel másokat
kevesebb vagy több leszel
mielőtt magadban
mindent feladnál
Szakítsd szét vagy építsd
csontod húsod véred
tépett falait az élő őskövületben
viseld örömét terhét
kiüresedett egysejtűből
féreg léteden át
mikor döntesz
hogy ember légy
s ne hagyd
hogy kiköpje szívedet a szád
Gyűlölj vagy szeress
a szándék kevés
hogy csak átéld
katarzisát az izzó létnek
ha csak bűnt és feloldozást
hordoz a lélek
célt mutass
irányt hitet eszközt
vagy csússz(ál) mássz(ál)
üvölts sikolts ugass
míg formálni tudod a szót
a jóra
hát formáld
-fogaid visszamosolyognak-
ne játszd el könyörületből
hogy neked is fáj
kit érdekel
ha mást semmit nem tettél
-legyen első vagy utolsó asszód-
kard ki kard
akkor is
ha mindenbe beleuntál
mielőtt álmaid véget-érnek
s felébrednél
Szeress engem úgy
ahogy gyűlölni tudnál
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-26 22:59:02
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-31 15:42:11