Svarcképcsarnok (Részlet)
Parlamenti jegyzőkönyvet
nem is egyet feltúr Mikszáth,
írnokának kettőt csönget,
úgy fogyasztja el turmixát.
Az eső majd csepergő lesz,
a friss sírra ott sétálván
egy öregúr esernyőt tesz –
őrködjön az örö-Kálmán.
Kifőzdében Kosztolázik,
kávéházban szava félszeg,
korán jut csak el az ágyig,
hajnalonként enyhén részeg.
Minden rímét megfontolja,
gazdag nyelve mélyen árnyal;
színes tintát tölt a tollba,
levelezik Antoine-nal.
Műveltsége egyetemes,
oszlopfője Karinthoszi,
adóssága is tetemes –
talán baljós Frigye teszi.
Saját bőre erős korlát,
másét veszi hát birtokba,
miközben a saját tollát
elrejti egy ígyir-tokba.
Lőrinc barát körsétát tesz,
szeme fáradt, arca cserzett;
épp most Szab a dicső vátesz
fiáról egy furcsa verset.
Noteszába még felvázol
egy új verssort, míg otromba
cipőjével belegázol
egy gőzölgő Lóci-tromba.
Függvényeket integrálva
középpályán kúszik-mászik,
kisssregényben nincsen párja
Hortobágytól Eszterházig.
Bevezető regényekben
vendégszöveg, madárlátott,
teker hármat, szemérmetlen
hallgatja a Pornográfot...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tematikus gyakorlatok (Miskolc, 2010.)
Kiadó: Z-Press
Feltöltés ideje: 2011-10-20 10:10:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-20 10:10:16