őszre hajló
Aludjunk máshol ? – Eső veri
a bádogot, darazsak papírfészkét,
lepattogzik a lakk a korlátról, éjféli
tea, szélárnyék. A szomszéd néni
aggódik, mi lesz a növényekkel
a gangon. Beóvakodik a fagy a levél-
résen. Büdösek az őszök Velencében,
mostanság, Vivaldit hallgatsz, de a zene
már nem mozgat meg. Lomtalanítasz;
a nagykörúton bakelitek szerteszét,
kopácsolás, szakadt dunyha, óarany
háttérkép, ami máskor általában szürke.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-13 22:05:27
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-13 22:05:27