az Adott Szó
Az Adott Szónak súlya van!
Erre tanított az apám,
ki hagyott jót is, rosszat is,
távoztakor, maga után.
Az Adott Szó az kötelez!
Bár nem papírra vetett szó,
de nem ismeri, hogy "lehet"!
És tiszteletre az méltó,
kiben van betyár becsület,
s tartja szavát, ha kimondta!
A Szó nem képlet, vegyület,
vagy "voltnincs" király álmodta!
Súlya van az Adott Szónak,
jól gondold meg amit ígérsz;
Forrása az sok-sok Jónak,
ha megtartod és nem kitérsz,
és mértéke a Becsület,
szent és addig sérthetetlen,
míg szívednek örömünnep,
ha Szód tartod, rendületlen.
Eger, 2011. szept. 17.
AndréErzsi
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-13 02:31:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-13 02:31:33