Itt az ősz
Sárgulnak a levelek.
Ez az ősz jele.
Hűvösödnek a reggelek.
Ez is az ősz jele.
De szépséggel tele most is a táj.
Ez is az ősz érdeme.
Mindez a sok szépség csak rám vár!
Szívem örömmel tele.
De az ősz nem az elmúlásé.
Minden átalakul.
Így lesz a világ másképp szebbé,
szebbé páratlanul.
Az ősz nagyon nagy festő!
Festi a tájat.
Szép minden fű, fa, felhő.
A tél még várhat.
Fehérségével még ne fedje be e sok szépséget!
Ősz! Fesd még nyugodtan a tájat!
Ősz! Még ne menj el! Szépítsd tovább ezt a vidéket!
A tél még igazán várhat!
Halász István
Rózsavölgy, 2011. október 08.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-08 16:39:35
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-08 16:39:35