Mi lesz?!
Az őszinte szavak tompán koppannak.
Vajon termő lelki talajra hullanak?
Lesz-e dús lombú fa a költészetből?
Vagy hogy mi lesz belőle, majd csak eldől?
Lesz-e gyümölcsöt termő gondolat,
mely a szavakból a lelkekre hat?
Van-e értelme a szép szónak?
Lesz-e haszna a bölcs gondolatnak?
Nem szól-e hiába a költő?
Vajon szavából fa mikor nő?
Kérdések, folyton csak kérdések,
melyekre a válaszok késnek.
Halász István
Budapest, 1998. április 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-05 17:13:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-05 17:13:11