Hártyavár
-aratódal-
Darabok körülöttem. Emberi részek.
Próbálgatom, hogyan passzolnak hozzám;
miként leszünk holnap szerves egészek?
Kibaszósdi játék a kirakósdi!
Belesajdul rébuszába a részeg ész,
elgondolhatatlan tört: e rész egész.
Kártyát vetek. A sors mit kirak: ósdi,
hitvány kép, egy magába omló Toronyról.
A szétzuhanó elméről, a toprongyról,
Mibe sziklát kötöz a ’jó’ Szaturnusz.
Öröklött jussom ez.: Bitang szar turnus,
életeken át! –Lám, kikelt a kereszt!-
Csúfolódik arcommal a Kelta Kereszt.
Ki tanít engem kesztyűbe dudálni?
Ki!? Ki az a szemét, ki szemétre vetett?
Hiába fonnyadok Anyám dudáin,
míg élek, a Kaszás tömi belém Papit!
Fasza’, hogy így kerül minden helyére.
-Tiporj helyettem a Kígyó fejére
vándor! Te adta-teremtette Remete!
Vigyázz! Ráng alattad is az ingovány!
Itt nem szelíd a semmi. Nem ringó árny,
foltos Napon, szépségpötty vagy rőt szeplő!
Ahol Én tanyázom, ott nem sarjad arány.-
Igazi legyél, ne pusztán szereplő!
"Mondom újból, újra; magamnak, magam."
Ha szóba mersz elegyedni, testben is merj
Velem. Nem vagyok szerethető. Ismerj!
-Drága bárki, ha úgy találod ’marquis’
érdemel még pár ütleget, pár rúgást,
ne habozz! Passzírozd szét a részleteket,
a száz ördöngös-ragadós darabkát!
Ezek amúgy is sovány részleletek,
s egészükben sem érnek egy fabatkát!
Te rongyos ölű élet, nyisd a 'Sade' ki
már
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-29 14:42:15
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-01 07:03:40