TISZA-TÓ
Folyó, sziget, vízi liget
Avagy tó?
Békatutajt, vadlibarajt
Úsztató.
Réti füzény akár kis fény
Meglibben,
Tetszeleg a hajlott fűzfa
Tövében.
Gallyas álcán ül a fácán
S kormorán:
Madársziget; hogy lásd mindet,
Kelj korán.
Hajlik a nád, ha nem tudnád,
Titkot rejt,
Gébics búvik, s füles kuvik
Él e helyt.
Kócsag, réce, bakcsó, cinke,
Szürke gém,
Röptük nézem, elmesélnem
Nincs igém.
Ha nincs sólyom, tapad sulyom
Ladikra,
Nem kell vadássz, ha van kárász-
Halikra.
Nem holt e víz, él a több tíz
Morotva,
Kap itt csuka (kövér, csupa)
Horogra.
Megél itt a hegyi lila
Encián,
Arany terem, bár nincs verem
Sem cián.
Selymes durbincs, ez itt a kincs.
Sárgászöld
Fényt ver vissza, mivel tiszta
Víz ég s föld.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Káfé Főnix, 2011. aug.
Feltöltés ideje: 2011-08-09 23:47:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-09 23:47:33