Ambivalens attitüd morfordírra
Nézz a szemébe egy nőnek
s mond azt, hogy a világ legszebb tekintete,
mond, hogy kéksége a nyári nap egének,
a tenger végtelenségének,
a búzavirág életének,
s szeme csillogni fog,
megszépül a tekintete,
ELHISZI mert hinni akarja.
Simíts mosolyt arcára
s mond azt,
hogy ily kedves más nem lehet,
hogy arca a legszebb a világon.
Hálás mosoly a válasza,
ELHISZI mert hinni akarja.
Dicsérd az alakját.
Lábait, combja ívét,
mellei büszke halmát,
nevezd tökéletesnek,
a világ legszebb teremtésének,
ELHISZI mert hinni akarja.
Hangjára mond, hogy zsongása zene,
a lelke visszhangzik benne,
a szépsége hangokba öntve,
ELHISZI mert hinni akarja.
Dicsérd jó szívét, lelkét,
szerelmét magasztald.
Mond, hogy szeretni
senki nem tud úgy mint Ő,
ELHISZI mert hinni akarja.
Nevezd Istennőnek,
az élet és halál úrnőjének
ELHISZI
és
HALÁLRA ÍTÉL.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-04 11:52:59
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-04 11:54:08