I. (jav.)
Sebzett tollú kismadár vagyok,
A túlélésért folyó harcokban vesztes,
Erősebb nálam már mindenki.
Feladtam én a harcot,
Vess meg, nevess ki, lökj el!
Harmatgyenge, életképtelen,
Védtelen, kiszolgáltatott, megbélyegzett,
Magányos szelíd fehér galamb;
Repülni már nem tudok,
Képzeletben szárnyalok.
Képzeletem messze visz engem,
Túl az unalmas, szürke hétköznapokon,
Egészen az álmokig,
Hol erős vagyok s bátor.
Olyan, mint réges-régen voltam,
Betegség előtti boldog békeidő,
Mégsem vágyom már vissza,
Színesebb lett így minden.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-27 06:48:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-27 06:48:14