Meg sem érinthet, csupán közelít,
álombiztosan élem életem:
van röpülés, zuhanás; halál nincs –
szemhéj mögötti örök védelem.
Mi lenne, hogyha lélekben bíznék?
Tudod: részeg lepke, verdesve száll –
azt hiszed: sérült, hogy ide-oda,
de nem tehet róla: verdesve száll.
Kanócon remeg, sárgán a másik –
afelé közelít, hol örök a nyár.