MAGÁNYOMBAN ELHAGYATVA
Baljóslatú vad fellegek
hatalmas heggyé tornyosulva
vészterhes nyugalommal
közelednek felém.
Magányomban félelemtől űzetve
reszketve várom a végzet beteljesülését.
Villámok cikáznak,
sivítva fúj a szél, amikor
belémhasít az éles fájdalom.
Elhagyatva, szerelemtől űzetve
vérző szívvel esdve kérlek:
Ne hagyj el !
Jöjj vissza hozzám!
Mennyei szépségeddel hozd el
a megújuló tündéri ragyogást.
Lényed izgató varázsától átkarolva
meggyógyul szenvedő, vérző szívem.
Vad vihar, tombold ki magadat,
visszatér hozzám a kedves,
megvígasztal magányomban
s űzött farkas helyett
újból betölt a gyengéd szerelem
gyönyörteljesen megvalósuló
érzelmes világa.
Bakonyszentkirály, 1972. 02. 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.