Hisz(ti)
hisz sarló és kalapács közé születtem
hittem a komonizmusban
nagymama rózsafüzérét kikericsből koszorúba fontam
hittem szép vagyok
bátyámmal gyakran feketepétereztünk
hittem nyerek
arca kérdőjel előttem
aztán apa meghalt
nem hittem a feltámadásban
megutáltam a rózsát
nemcsak amit sírgödrébe dobtam
sokat szidtak az iskolában
nem hittem hogy rossz vagyok
ma inkább hiszem?
szerelmes lettem
hittem ő is
kinyitott
én becsuktam huszonhat év után
dolgozni kezdtem
hittem megéri
forintok hullottak
akár rosszul kötött könyvből a lapok
megszületett a fiam
hittem hogy boldog
gilisztákat gyűjtött a fűben
rég elengedtem a kezét
most lábam ízületes
gyógycipőm nyelve lóg
napallergiától hámlik a bőröm
a kertben egész nyáron gazolok
homokozóban unokák szemében
nem látszom már de tele a tányér
ott a paradicsom
és ha van isten nekem elég
ha ő hisz bennem
*Magamtól loptam sorokat,
mint magam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-29 16:32:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-29 16:32:22