Rosszabb töredék
Tombolatavasz. Tombolanyár.
Tombolaősz. Tombolatél.
Szerencselovagok űznek szerencsevadászokat.
Tombol a tavasz. Kezdődik az idény.
Ne nézd a másét.
Légy elégedett és megadatik, fogd a
sorsra a csütörtököt mondott pisztolyt, pihenj
meg, dobj mindent a földre.
Csendéletnek itt nincs helye.
Elvágtam az ujjam. Itt a jódöntés ideje
Jobb az úgy, ha nem szólok.
Mától, ha igaz, esni fog.
Minden sorunk vizes lesz.
Vagy elázik, vagy vízről szól.
A tapasztalat nem kidobandó, mint
a használt szalvéta. Csomóra kötött kendőn
a menekülő-utak térképe mélyen a zsebembe
dugva, ne találjam meg, ha kapaszkodnék.
S ott van még az uralkodó szélirány, vagy
fordítva nézni a távcsőbe közelgő fellegek
szűk perceiben.
A többiekről nem tudok. Hol meghúzhatod
magad, a szél elsöpri a bábúk harcát.
A múlt átírható? S az emlékezés foszlányai a szélben
hogyan és miképp gyűrődnek, hogy én nem, más
pontosan tudja a napfénybe vesző tegnapot?
Porban hempereg gyalog, futó, királynő, masszává
sűrül a ház kövén, a sutban.
.
.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-17 09:21:34
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-17 09:21:34