Véleményed vállalni kell
Ki dönti el, hogy ki hiányzik?
Akinek van mersze halálig
hiányzót játszani a földön,
annak a fülébe üvöltöm;
valamit azért tenni kéne,
nem a hiányzóké a béke,
nem a hallgatagok halottak,
ember légy, mint a legnagyobbak!
Véleményed vállalni kell itt,
a köldöknézők elfelejtik:
hazánk nem szájhősök tanyája,
a szerelmesek boldogsága
legfontosabb, hogy a hazánkat
ne sajátítsa ki magának
magyarkodó és kirekesztő!
Már közeleg az új esztendő;
érdemes legyen megszületni,
napsütésben szántani, vetni,
gyermeket szülni a jövőnek,
s meghalni a következőnek…
Ki dönti el, hogy ki hiányzik?
Itt mindenkinek kell a másik.
Mindenkinek van anyja, apja,
s míg névtábláját kiragasztja
házára vagy a sírkeresztre,
tanítsa gyermekét a szebbre!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-28 07:47:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-28 07:49:09